Boerenpicknick – 23 augustus 2020

Op 23 augustus j.l. heeft bij zuivelboerderij “De Klef Zuivel” voor het eerst een boerenpicknick plaats gevonden. Met uitzicht op de grazende koeien mocht de familie Cremers 100 personen ontvangen en hebben zij genoten van een heerlijk picknickpakket. Het pakket is samengesteld door verschillende ondernemers uit de streek. Zo heeft Plus Verbeeten Overloon o.a. de verse jud’orange verzorgd, Grand Cafe Effe een heerlijke gezonde sandwich voor de volwassenen en voor de kinderen heerlijke zoete broodjes. Boompjes Restaurant heeft een heerlijk stukje zuurdezembrood gemaakt en Eijking Bleuberries heeft de verse blauwe bessen voor de kinderen verzorgd. Chris Cox Groente en Fruit heeft gezorgd voor overheerlijke aardbeien. De producten van De Klef Zuivel ontbraken natuurlijk ook niet. Voor iedereen was er een vers flesje melk, verse vanille kwark voor de volwassenen en voor de kinderen heerlijke blauwe bessen yoghurt. De picknick is goed ontvangen door zowel jong als oud. De eerste bezoekers zagen hoe de koeien terug kwamen van de melkstal.

Het was genieten bij de koeien, ze waren nieuwsgierig en vonden een plekje langs de kant waardoor ze dicht bij liepen. Tijdens het picknicken konden de kinderen een diploma verdienen tot “Echte Boer”. Ze konden een vragenlijst invullen over de boerderij, bij het inleveren van de quiz ontvingen ze een echt “Boeren diploma”!

Toen iedereen zijn buik vol had, was het tijd om een kijkje te nemen en te knuffelen bij de kalfjes en de koeien en was er genoeg ruimte voor de kinderen om lekker te ravotten.

Iedereen had een vaste zitplaats op balen stro en daardoor heeft iedereen genoeg afstand van elkaar kunnen houden. Het was een geslaagde middag!

Volgend jaar zal de picknick weer plaats vinden. De picknick wordt gehouden op 5 september 2021, dit is de laatste zondag van de schoolvakantie.