Recept: Quiche met zalm en veel groente

Ingrediënten:
voor 4 tot 6 personen. 

– 300 ml halfvolle boerenmelk
– 4 eieren
– 400 gram gerookte zalm
– 4 stelen prei
– 1 courgette 
– 800 gram champignongs
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 groene paprika
– 200 gram geraspte kaas
– 9/10 blaadjes bladerdeeg
– peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210 graden en laat de bladerdeeg ontdooien. Snijd de groente in kleine stukjes. Verwarm olie in de wokpan en bak de prei alvast een paar minuten gaar in de wokpan. Nu kan ondertussen de zalm in reepjes gesneden worden. Bak daarna de overige groente 10 mee in de wokpan. Voeg daarna de zalm toe en verwarm deze ongeveer 2 minuutjes mee. Laat daarna de groente met zalm uitlekken in een vergiet totdat al het vocht eruit is. Voeg nu de melk en eieren samen in een kom. Klop de eieren los in de melk. Voeg daarna ongeveer 2/3e van de kaas toe aan het mengsel met naar wens peper en zout. Meng dit geheel goed door elkaar. 

Gebruik een bakvorm van 28 cm. Wrijf de bakvorm goed in met olie en bekleed hem met bladerdeeg. Druk de blaadjes goed aan zodat de bladeren goed op elkaar aan sluiten. Prik daarna met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg. Schep als eerste de groente met zalm op het bladerdeeg in de bakvorm. Verdeel daarna het boerenmelk mengsel over de groente heen.  Vouw daarna de bladeren dicht en voeg eventueel bovenop nog enkele blaadjes bladerdeeg toe om de Quiche mooi dicht te maken. Bestrooi hierover de overgebleven kaas. Zet de Quiche op 210 graden 30 tot 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

Tip: Houd je van een romigere smaak? Kies dan de Volle Boerenmelk in plaats van de Halfvolle Boerenmelk van “De Klef Zuivel”.