Recept: Boerenkwark met speculoos

Ingrediënten:
voor 10 personen

– 500 gram boerenkwark vanille van “De Klef Zuivel”
– 250 gram monchou
– 750 gram slagroom
–   75 gram witte basterdsuiker 
– 380 gram lotus koeken
– 250 gram speculoos

Bereiding:
Kruimel de lotus koeken in een keukenmachine. Houdt een beetje gekruimelde koeken achter voor de tussenlaag en voor de finishing touch. Houdt ook 10 koeken over voor de finishing touch. Doe de gekruimelde lotus in een dessertglas of een grote schaal. Druk de kruimels wat aan. 
Mix de boerenkwark vanille en monchou door elkaar totdat er één geheel ontstaat. Klop de slagroom samen met de basterdsuiker in een aparte kom stijf. 
Voeg ongeveer 2/3e van de geklopte slagroom toe aan het boerenkwarkmengsel en roer dit tot één geheel. Laat ondertussen de speculoos smelten. Schep nu ongeveer de helft van het boerenkwarkmengsel op de gekruimelde koekjes. Bestrooi het boerenkwarkmengsel met wat lotus kruimels en voeg daarna een laagje gesmolten speculoos toe. Daarna komt er weer een laag boerenkwarkmengsel. Als laatste gebruik je de overgebleven slagroom om een mooie toef te maken. Bestrooi deze toef met wat lotus kruimels, gesmolten speculoos en voeg als laatste een lotus koek toe.

 

Smullen maar!