Recept: Koningstaart, Boerenkwarktaart met mandarijn

Ingrediënten (doorsnee 24 cm):

Voor de bodem:
250 gram Bastognekoeken
140 gram boter

Kwarkmengsel:
500 gram Boerenkwark Naturel van “De Klef Zuivel”
3 blikjes mandarijnen (310 gram per blikje) Houd ongeveer 12 partjes apart voor de garnering
300 ml sap van de mandarijnen 
100 – 150 gram suiker
7 blaadjes witte gelatine
250 ml slagroom

Gelei voor bovenop de taart:
2-3 blaadjes gelatine
200 ml vers geperst mandarijnen sap
40 gram suiker

voor de slagroomrand:
250 ml slagroom
12 partjes mandarijn (achtergehouden van het mengsel)

Bereiding:

Bodem: Bekleed de taartbodem met bakpapier. Kruimel de Bastognekoeken. Smelt de boter en roer dit samen met de koeken door elkaar. Druk daarna de koeken met de boter goed aan op de taartbodem. Zet de taartbodem in de koelkast en laat hem goed koud worden.

Kwarkmengsel: Laat de mandarijnen uitlekken en vang het sap op. Week de gelatine in koud water. Mix de helft van de suiker en boerenkwark onder elkaar. Voeg de andere helft van de suiker toe aan het mandarijnensap en warm dit op in een pannetje. Laat daarna de geweekte gelatine oplossen in het mandarijnensap. Laat dit mengsel goed afkoelen (zet het pannetje eventueel in koud water). Blijf goed roeren zodat er geen klonten ontstaan. Mix het afgekoelde sap onder het boerenkwarkmengsel door. Klop daarna de slagroom lobbig en spatel de slagroom onder het kwarkmengsel. Zet het mengsel nu in de vriezer zodat het iets op kan gaan stijven. Blijf zo nu en dan door het boerenkwarkmengsel roeren. Als je ziet dat het mengsel begint op te stijven schep dan de mandarijnen erdoor. Schep daarna het boerenkwarkmengsel met mandarijnen op de bodem en zet dit 4 tot 8 uur in de koelkast.

Gelei: Week de blaadjes gelatine in koud water. Warm het uitgeperste mandarijnensap en suiker op en laat hierin de gelatine oplossen. Laat dit mengsel iets opstijven en strijk het daarna uit over de Boerenkwarktaart. Als de gelei stijf is kun je de rand van de taart afhalen. Klop de slagroom stijf en spuit er een mooie slagroomrand op. Garneer de Boerenkwarktaart eventueel met de achter gehouden mandarijnen.

 

Geniet van deze heerlijke Boerenkwarktaart!