Recept: Romige aspergesoep

Ingredi├źnten:

  • 700 gram witte asperges (geschild)
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 800 ml volle Boerenmelk (De Klef Zuivel)
  • 80 gram bloem
  • 70 gram boter
  • 150 gram reepjes (been)ham
  • 2 eieren
  • Verse peterselie om te garneren
  • 2 sjalotjes

Bereiding:

Snijd de asperges in stukken. Kook ze 5 minuten in ongeveer een halve liter water en laat nog 10 minuten nagaren in het water. Kook de eitjes in 8 minuten hard in een pannetje met water. Hak de sjalotjes fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen. Giet de asperges af en vang al het kookvocht op. Los de bouillonblokjes op in het kookvocht van de asperges. Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als alle bouillon is toegevoegd, roer je de melk er door en voeg de gekookte asperges toe. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep. Schep de soep op en garneer met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie

 

Tip: voor een glutenvrije soep vervang je de bloem door maizena.