Recept: Schwartzwalder kirch dessert

Ingrediënten:
voor 10 personen

– 500 gram Boerenyoghurt naturel van “De Klef Zuivel”
– 500 gram mascarpone
– 2 zakjes vanille suiker
– 100 gram suiker
– 250 gram verse slagroom
– 2 grote potten kersen
– 250 gram Bastogne koeken
– 50 tot 100 gram pure chocolade

Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Voor de bodem breek je de bastogne koeken in kleine stukjes en bedek hiermee de bodem van de schaal (of schaaltjes). Besprenkel daarna de bodem met ongeveer 150 ml kersensap. 

Roer de Boerenyoghurt naturel, mascarpone, suiker en vanillesuiker door elkaar. Klop de slagroom in een aparte kom stijf. Spatel daarna de slagroom en het boerenyoghurtmengsel door elkaar heen.

De kersen kunnen nu op de koekjesbodem verdeeld worden. Daarna kan het boerenyoghurt mengsel over de kersen verdeeld worden. 

Het dessert is tot zover klaar en moet nu minimaal 16 tot 18 uur in de koeling staan. Net voordat het dessert geserveerd wordt bestrooi je het gerecht met chocolade. Ik gebruik hiervoor altijd Royaal hagelslag van De Ruijter. 

Paastip: Maak het gerecht af met heerlijke chocolade in paassfeer. En serveer het dessert op een feestelijke plank.

 

Eet smakelijk!