Recept: Boerenkwark Swirl

 Ingrediënten:

– 500 gram Boerenkwark Naturel van “De Klef Zuivel”
– 250 gram aardbeien
– 125/150 gram blauwe bessen
– Finishing touch topping (bijvoorbeeld, chocolade hagelslag, fruit, cruesli)

Voor dit gerecht is het leuk om een mooi glas te gebruiken. Deze swirl is opgebouwd uit vijf lagen en een topping. Iedere laag is 1/5e van het glas (de hoogte van het glas bepaald dan ook de hoogte van één laag).

Laag 1:
Voor de eerste laag schep je een aantal lepels kwark voorzichtig in het glas. Verdeel de boerenkwark gelijkmatig. 
Laag 2:
snij één of twee aardbei(en) in dunne schijfjes en leg deze bovenop de eerste laag kwark. Dit is de afscheiding tussen laag één en laag twee. Hierdoor voorkom je dat de twee lagen door elkaar heen gaan lopen. Mix vervolgens 160 gram aardbeien, 40 gram blauwe bessen en twee eetlepels boerenkwark met de staafmixer door elkaar. Schep het vruchtenmengsel op de schijfjes aardbeien. Leg bovenop deze laag weer schijfjes aardbeien.
Laag 3:
Schep een aantal lepels boerenkwark op de schijfjes aardbeien. verdeel de kwark gelijkmatig. 
Laag 4:
Snij blauwe bessen in dunne schijfjes en verdeel de schijfjes over de derde laag. Mix daarna 100 gram blauwe bessen met één à twee eetlepels boerenkwark door elkaar met de staafmixer. Leg hier bovenop wederom een laag met dungesneden schijfjes blauwe bessen. 
Laag 5:
Schep een aantal lepels boerenkwark voorzichtig op de schijfjes blauwe bessen. 

Topping:
Als laatste komt de finishing touch, namelijk de topping. Voor Pasen heeft deze Swirl als topping; Chuncks extra puur van het merk Ruijter, een chocoladepaashaas en daarnaast een verse aardbei en blauwe bessen. Maar hier kun je natuurlijk jouw eigen invulling aangeven.

Geniet van deze lekkere en frisse Swirl