Winnaar Cum Laude Awards 2020!

De Klef Zuivel valt in de prijzen!

Wie maakt de lekkerste Boerenkaas of Boerderijzuivel? 

Donderdag 12 maart was de prijs uitreiking van de nationale Cum Laude Awards voor de beste kaas en zuivel. Dit jaar was de prijsuitreiking op Fort Wierickerschans in Bodegraven. Tijdens de keuring werden er meer dan 300 kazen en 130 zuivelproducten gekeurd van kaas en zuivel producenten uit heel Nederland. De Producten zijn in de hoofdcategorieën Boerenkaas, Kaas van de boerderij en Ambachtelijke bereiders ingedeeld. 

De winnende kwark was van De Klef Zuivel uit Overloon! Zij mochten de award voor de beste kwark van Nederland in ontvangst nemen. 

Ook de yoghurt van De Klef Zuivel valt in de smaak. De Boerenyoghurt is met GOUD bekroond. Deze is met 91/100 punten ook Cum Laude geslaagd! We zijn trots op deze gouden waardering.

De Cum Laude Awards is een landelijke verkiezing voor de allerbeste boerderijzuivelproducten. De Cum Laude Awards wordt georganiseerd door de Bond van Boerderij-zuivelbereiders. De deelnemers zijn boeren die de eigen melk van hun koeien verwerken tot zuivelproducten. De deelnemende zuivelproducten worden gekeurd op smaak, geur, structuur en uiterlijk door keurmeesters en juryleden.